Ik was te gast bij Buiten de Krijtlijnen: Armoede in de klas (TTVL)

Elke maand maakt Buiten de Krijtlijnen een speciale podcast in samenwerking met Teacher Tapp Vlaanderen waarin verschillende vragen samengenomen worden rond een bepaald thema. Dit keer bespreken we samen verschillende vragen over armoede in de klas:

Deze aflevering werd gemaakt in samenwerking  met Teacher Tapp Vlaanderen. Meer info over deze app vind je op www.deleraardenkt.be

20 procent van alle kinderen groeit op in armoede. Dat wil zeggen dat hun ouders of voogd minder verdienen dan de armoededrempel die op 60 procent van de mediaan van het Belgisch inkomen ligt. Dat is 1 op 5. Die kinderen zitten ook op school en dat maakt dat armoede in de klas een zeer impactvol thema is  in onderwijs.

De voorbije weken werden hierover een aantal vragen gesteld aan de gebruikers van Teacher Tapp. Zo werd er gevraagd naar wat schoolbeleid  is en wat leerkrachten zelf doen in de klas rond armoede. 

In deze podcast duiken we in de resultaten op deze vragen en leggen we die voor aan pedagoog en onderwijsexpert Pedro De Bruyckere. Hij dook in de resultaten en geeft ons zijn analyse van jullie antwoorden. 

Denk jij nu, ik wil ook meedoen met die Teacher Tapp-applicatie en elke dag die bevraging in vullen, wel dat kan, zonder enig probleem. Ga dan als de bliksem naar de app-store en download de Teacher Tapp Vlaanderen app. In een paar klikken kan je meedoen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.