Wat is het effect van een strengere directeur?

Wat gebeurt er op een school als een niet-strenge directeur vervangen wordt door een strenger exemplaar? Een nieuwe Amerikaanse studie onderzocht precies dit door data te vergelijken van 9 jaar onderwijs in North-Carolina. Ze deden dit door onder andere te vergelijken hoe verschillende directies op dezelfde school presteerden.

Het goede nieuws is dat er minder kleine dingen mispeuterd worden op scholen met een strenge directeur, maar… de kans op serieuze problemen veranderen niet. Meer nog: de kans dat de kinderen slechter scoren op toetsen neemt (licht) toe, net als de kans op zittenblijven, dropouts en een grotere raciale ongelijkheid.

De onderzoekers hebben de dataverzameling ingenieus aangepakt, maar kunnen toch vooral een correlatie aantonen. Het oorzakelijk karakter is moeilijker vast te stellen.

Abstract van het onderzoek:

Nationwide, school principals are given wide discretion to use disciplinary tools like suspension and expulsion to create a safe learning environment. There is legitimate concern that this power can have negative consequences, particularly for the students who are excluded. This study uses linked disciplinary, education, and criminal justice records from 2008 to 2016 in North Carolina to examine the impact of principal-driven disciplinary decisions on middle school student outcomes. We find that principals who are more likely to remove students lead to reductions in reported rates of minor student misconduct. However, this deterrence comes at a high cost – these harsher principals generate more juvenile justice complaints and reduce high school graduation rates for all students in their schools. Students who committed minor disciplinary infractions in a school with a harsh principal suffer additional declines in attendance and test scores. Finally, principals exhibiting racial bias in their disciplinary decisions also widen educational gaps between White and Black students.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.