Bekende auteurs en Boekenjagers bundelen verhalen voor het goede doel: lezen, lezen, lezen

Kreeg dit persbericht doorgestuurd via Elke, een oudstudente van me én een boekenjager:

Lucinda Riley, Lize Spit, Diane Broeckhoven, Toon Tellegen, Patrick de Bruyn, Bart Debbaut, Kevin Valgaeren, Herr Seele, Stijn De Paepe en Christophe Vekeman. Het is maar een greep uit de auteurs die de afgelopen maanden belangeloos een exclusief verhaal doneerden voor het boek van De Boekenjagers. Alle opbrengsten gaan integraal naar drie leesbevorderende doelen: Luisterpuntbibliotheek, het Lezerscollectief en de Boekenkaravaan.
Het boek De Boekenjagers is vanaf 12 augustus exclusief te koop bij Standaard Boekhandel. Tijdens de pre-order werden reeds meer dan 1.100 exemplaren verkocht. Lucinda Riley doneert kort voor haar dood nog een kortverhaal voor dit boek. De bundel, bestaande uit 19 kortverhalen van diverse schrijvers van topformaat, is een verzameling van mooie, ontroerende en grappige kortverhalen over De Boekenjagers, zwerfboeken of boekenliefde in het algemeen. Verder bevat het boek nog 5 gedichten, 4 illustraties, 4 cartoons, tal van foto’s, getuigenissen en anekdotes over De Boekenjagers.
Opvallend is dat de wereldberoemde auteur Lucinda Riley (bekend van “De zeven zussen”) vlak voor haar dood nog haar verhaal doorstuurde voor dit project. Deze speciale bijdrage zal in het Engels en Nederlands verschijnen in het boek, alsook de hartverwarmende boodschap die ze speciaal De Boekenjagers schreef.
Met het boek“De Boekenjagers” willen de betrokken auteurs en illustratoren steun bieden aan organisaties die zich, elk op hun eigen manier, inzetten tot het beschikbaar stellen van boeken aan doelgroepen die hier moeilijker toegang tot hebben: slechtzienden, kansarmen, gedetineerden, mensen met psychische problemen, enz..
Boekenjagers blazen 5 kaarsjes uit
Aanleiding voor het verschijnen van dit boek is de 5de verjaardag van De Boekenjagers. Op 27/8 volgt er ook een Massale Boekendropdag waarin geprobeerd zal worden het record van 2019 (4.393 drops) te breken. Voor wie De Boekenjagers nog niet kent: zij droppen dagelijks over heel Vlaanderen gratis boeken. Doel is aanzetten tot meer lezen en de verzuring in de maatschappij tegen te gaan. Op Facebook worden drophints en boekentips uitgewisseld en winacties gehouden. In 3 jaar tijd zijn ze met meer dan 70.000 leden uitgegroeid tot de grootste boekencommunity van Vlaanderen.
Elke Steps
Verzonden door Elke: Gisteren om 22:21

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.