Fouten markeren als verbeterstrategie

Leren.Hoe?Zo!

In deze video vertelt Leah Alcala hoe ze als leerkracht wiskunde (7th/8th grade) haar verbeterstrategie heeft bijgestuurd. Aanvankelijk kregen alle leerlingen meteen hun punten te zien wanneer ze hun toets terugkregen.Het resultaat was vaak dat leerlingen enkel nog oog hadden voor dit cijfer om daarna hun toets meteen op te bergen en er niks meer mee te doen. Ze wou dat leerlingen dit moment zagen als een kans om te leren van hun fouten. Daarom stapte ze over naar een alternatieve verbeterstrategie waarbij ze niet langer meteen de punten toont (die verschijnen op een later moment op de leeromgeving) en ze de fouten van de leerlingen enkel in kleur markeert zonder er specifiek bij te vermelden wat ze precies fout hebben gedaan.

Voordat de leerlingen hun de toets terugkrijgen, bespreken ze eerst klassikaal enkele van de ‘favoriete fouten’ (zie ook de eerdere blogpost ‘My favourite kNOw‘ ) die…

View original post 73 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.