Ontwikkelen in tijden van pandemieën en oorlog: langdurige stress en the Window of Tolerance

“Het zijn toch rare tijden”, “De crisissen lijken niet op te houden”, of “Waar gaat de wereld toch naartoe… “ zijn uitspraken waar we momenteel niet meer aan kunnen ontsnappen. Na de veel te lang durende coronacrisis is daar opeens een oorlog. Ver van ons bed, maar toch ook niet. Jammer genoeg kunnen we de impact van deze gebeurtenissen op ons functioneren niet langer ontkennen. Vele kinderen, jongeren en volwassenen kampen met langdurige stress. Maar, hoe kunnen we deze stressgevoelens nu beter begrijpen? En misschien nog belangrijker, hoe kunnen we hiermee omgaan?

De impact van stressvolle gebeurtenissen en trauma’s op het fysiek en mentaal functioneren van de mens is een reeds veel onderzocht en beschreven onderwerp. Dat vreselijke gebeurtenissen zoals de huidige oorlog in Oekraïne sporen nalaten, verbaast bijna niemand meer. Meer en meer kinderen, jongeren en volwassenen trekken aan de alarmbel en signaleren langdurige stress. Om beter te kunnen…

View original post 1.357 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.