Optimale wiskundekansen voor jonge kinderen: 5 aanbevelingen

Kleutergewijs

Hoe kan elk kind tussen 3 en 7 jaar optimale kansen krijgen voor een goede wiskundige basis? Een cruciale vraag, zeker als je beseft dat er een sterke samenhang is tussen de vroege wiskundige vaardigheden en het latere schoolsucces (Clements et al., 2014). De Education Endowment Foundation, een organisatie in de U.K. die het schoolsucces niet wil laten afhangen van het gezinsinkomen, doet vijf aanbevelingen op basis van reviews van internationale studies en ze betrokken ook domeinexperten bij de totstandkoming (EEF, 2020). Dit zijn hun aanbevelingen in een notendop:

1. Werk aan inzicht bij leerkrachten: hoe leren kinderen wiskunde?

Een degelijk aanpak vraagt dat de leerkracht een goed zicht heeft op de ontwikkelingslijnen voor wiskunde (Frye et al., 2013). Met de ontwikkelingslijnen voor ogen kan de leerkracht gericht elk kind uitdagen in de zone van naaste ontwikkeling. Het voorkomt dat men zich beperkt tot het afvinken van éénzelfde stap voor…

View original post 941 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.