5 video’s om je te beschermen tegen desinformatie

Via Paul Kirschner ontdekte ik deze vijf video’s van Truth Labs:

Truth Labs for Education is een samenwerking tussen de universiteit van Cambridge, de universiteit van Bristol en Google Jigsaw. We hebben een reeks korte video’s gemaakt om mensen te helpen weerstand te bieden tegen ongewenste online desinformatie. De video’s zijn gebaseerd op een theorie uit de sociale psychologie, de zogenaamde resistentie of inoculatietheorie, die stelt dat door mensen bloot te stellen aan een verzwakte dosis van een persuasief argument of techniek en deze preventief te weerleggen, ze psychologische weerstand ontwikkelen tegen toekomstige manipulatieve overtuigingspogingen.

De vijf video’s:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.