Bronnen voor een goede ouderwerking in een grootstedelijke en meertalige context

Urban Education

HetOnderwijscentrum Brusselbeschrijft deuitdagingen op het vlak van ouderbetrokkenheid in Brusselals volgt:

“Werken aan ouderbetrokkenheid op school betekent dat je heel concreet inzet op samenwerking, communicatie en het stimuleren van een onderwijsondersteunend thuisklimaat. Het doel is de leer- en ontwikkelingskansen en het welbevinden van alle leerlingen te verhogen.

Brussel kent een grote culturele, talige en socio-economische diversiteit. Een positieve en open attitude, gelijkwaardig partnerschap tussen school en ouders en onderling vertrouwen zijn belangrijke ingrediënten voor een goede school-oudersamenwerking. Om dit allemaal te realiseren is het essentieel dat de school en ouders elkaar leren kennen.” (zie “Zeven ondersteuningsthema’s voor het schooljaar 22 – 23“)

In dit blogbericht vind jeeen selectievan boeken, websites en visieteksten die ondersteunend en inspirerend zijn vooreen ouderwerking in een grootstedelijke en meertalige context. Deze basisbronnen verwijzen telkens ook verder door naar tal van interessante artikels, onderzoeken, meer specifieke…

View original post 292 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.