Harvard overweegt een kamer voor dutjes

Het is duidelijk dat slaap belangrijk is voor leren. Ironisch genoeg  hebben veel studenten een slaaptekort. In een online survey bij 432 ontdekte de 19-jarige Yuqi Hou dat slechts 20% van de studenten van Harvard het gevoel hadden genoeg te slapen.

Dit bracht haar op het idee om een petitie te starten voor… een ‘nap room’, een kamer om dutjes te kunnen doen dus. Het idee is minder ver gezocht dan je denkt, de University of Colorado-Boulder startte in 2009 “Siesta”, inderdaad hun eigen ‘nap center’.

Op basis van deze petitie wordt het plan door Harvard effectief in overweging genomen volgens The Huftington Post die trouwens zelf al dutjeskamers heeft. Onderzoek aan deze universiteit toonde trouwens eerder het positieve effect van een powernap aan, liefst op een voorziene plaats met bvb wat minder licht.

In afwachting van een concreet voorstel van de school zelf, of een mogelijkheid voor een pilot, werkt Hou aan een soort van nap-map, een kaart met plekjes op de campus waar je kan bijrusten.  Dergelijke kaarten bestaan al aan de University of Texas en de University of California-Davis. Hou stelt: “A lot of students here work themselves to such a degree that you might forget to take care of yourself mentally and physically. I think issues that relate to well-being are really important, especially on an ultra competitive campus like this one.” (bron)

Een gedachte over “Harvard overweegt een kamer voor dutjes

  1. Pingback: Fysieke activiteiten beschermen kinderen tegen stress (onderzoek) | X, Y of Einstein?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.