iPads in de klas? Is dat niet zo 2012?

Heb lang zitten dubben over de titel van dit stukje. Even alle valse verwachtingen wegnemen: nee, ik ben niet tegen iPads of andere tablets. En nee, het stuk gaat niet over hoe nu we moeten spreken over Google Cardboard klassen of scholen.

Maar The Atlantic stelt iets vast dat ik ook al in andere artikels merkte: de tablets zijn een beetje op hun retour na de grote hype (zegt iemand hype cycle?). Verschillende piloot-programma’s die ooit als eerste de tablet van Apple omarmden zijn nu overgeschakeld op Chromebooks en andere laptops.

Het is dus zeker niet zo dat de scholen technologie vaarwel zeggen, maar wel dat ze willen kijken welk toestel het beste geschikt is voor hun leerkrachten en leerlingen.

Een opvallende quote hierbij:

“Students saw the iPad as a “fun” gaming environment, while the Chromebook was perceived as a place to “get to work.” And as much as students liked to annotate and read on the iPad, the Chromebook’s keyboard was a greater perk”

Zelf worstel ik er ook nog mee of de tablet soms niet het toestel te veel is. Een laptop vind ik zeker in het voortgezet onderwijs handiger omwille van het toetsenbord (en ja, ik weet dat je er ook een aan de iPad kan hangen) en de meeste jongeren hebben sowieso een smartphone die als het een phablet is al de grootte heeft van een iPad-mini.. Wat is dan de meerwaarde van een tablet in het geheel?

In feite beschrijft het artikel vooral een aftasten wat wel en wat niet werkt qua toestel in de verschillende settings (en dus ook met verschillende antwoorden naargelang de school) een positieve evolutie. Dus voor iedere school die net iPads kocht: nee, je hoeft niet bang te zijn dat je niet mee bent. Kijk, gebruik en evalueer.

Een gedachte over “iPads in de klas? Is dat niet zo 2012?

  1. Pingback: Microsoft lanceert aanval op Chromebooks: Intune | X, Y of Einstein?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.