Kinderen in de 21ste eeuw, een paragraaf

Deze week kwam het nieuwe rapport uit van de OESO waarin de belangrijkste tendensen voor onderwijs (en opvoeding) beschreven worden. Naar aanleiding van deze publicatie schreef Tracey Burns deze blogpost met daarin deze paragraaf:

Children in the 21st century are more likely to be only children, with fewer opportunities to interact with siblings. Children and adolescents are increasingly pushed to do more by “helicopter parents”, overprotective parents who hover over their children to protect them from potential harm. Children are reporting higher levels of stress and less sleep. Free time to play is decreasing, and there are worries about the reduction of old-fashioned activities (e.g., running around outside) in favour of time spent in front of a computer screen. In addition, (and perhaps not unrelatedly), child obesity is increasing across the OECD, bringing with it a host of potential physical, social and psychological challenges.

Deze paragraaf lijkt als een pessimistische samenvatting van het boek dat Bert en ik schreven ‘Ik was 10 in 2015‘, maar zet wel aan het denken… In het boek beschrijven we gelukkig ook oplossingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s