Apple lanceert Swift Playgrounds om kinderen te leren programmeren

Vandaag was er – naast een zeker voetbaltoernooi – terug een Apple Developers conferentie met een pak nieuwigheden voor hun toestellen. Het belangrijkste onderwijsgerelateerde nieuws is wellicht Swift Playgrounds. Het is een gratis nieuwe app waarmee kinderen zelf kunnen leren programmeren. Het ligt in het verlengde van wat Tim Cook al een tijdje in interviews meegeeft, ook nog recent nog in Nederland: alle kinderen zouden volgens Apple moeten leren programmeren.

Voor developers is Swift Playground (Swift verwijst naar de eigen programmeertaal) nu al verkrijgbaar, de release voor het grote publiek volgt in de herfst.

Behalve altruïstische motieven, lijkt het me niet onlogisch dat Apple ook dit deel van de markt wil en zo aan klantenbinding wil doen, zo vroeg mogelijk. Het is tegelijk gratis, maar nodigt verder ook scholen uit om voor Apple-toestellen te gaan, natuurlijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s