Benefietlezing voor de Warmste Week en TADA: wapen je tegen onzin en steun het goede doel

De voorbije 2 dagen gaf ik al wat hints op sociale media en nu is het officieel, er is namelijk een Facebook-evenement aangemaakt :). Normaal gezien zou ik in december enkel in Zweden 2 lezingen geven en naast mijn lessen vooral aan onderzoek werken, maar de week voor kerst is nu eenmaal zo gezellig warm. Dus:

De opleiding Leraar secundair onderwijs van de Arteveldehogeschool organiseert op woensdagavond 21 december een benefietlezing van pedagoog Pedro De Bruyckere ten voordele van Music for Life van Studio Brussel. Het evenement vindt plaats in Aula 3 op campus Kantienberg.

Waarover gaat het?

Hoe vaak lees je niet “Onderzoek zegt dat …” of “Het is aangetoond dat …”? Maar dat betekent niet dat wat volgt ook effectief wetenschappelijk is aangetoond. Ook ouders, leerkrachten en scholen krijgen vaak te maken met nieuwe methodes en inzichten, maar opnieuw is het niet altijd even duidelijk hoe betrouwbaar die zijn. In de benefietlezing van Pedro De Bruyckere kom je te weten hoe je goede wetenschap herkent en waarom we zo vaak goedgelovig zijn voor slecht onderbouwde en foute claims. Zonder zelf wetenschapper te worden, kan je je in vier stappen wapenen tegen onzin en de gaten in onderwijsclaims vinden die voor je kind, school of leerlingen misschien wel het verschil maken.

Voor wie?

Iedereen die het onderwijs een warm hart toedraagt, is welkom: (groot)ouders, leerkrachten, docenten, beleidsmaker, studenten …

Hoeveel kost het?

Inschrijven is gratis via onderstaande link. De avond zelf kan je een vrijwillige donatie doen voor het goede doel. Dat is Toekomst ATELIER del Avenir (TADA).

Toekomst ATELIER del Avenir?

De organisatie biedt kinderen tussen tien en veertien uit kansarme wijken in Brussel aanvullend, motivatiegericht en maatschappij-oriënterend weekendonderwijs aan. Drie schooljaren lang krijgen de kinderen elke zaterdag van het schooljaar een plezante praktijkles van enthousiaste vakmensen die hun beroepservaring en passie vrijwillig delen: ondernemers, verpleegkundigen, ingenieurs, koks of journalisten.
Meer info: http://toekomstatelierdelavenir.be/nl/

Praktisch?

Waar: Aula 3 van campus Kantienberg, Voetweg 66, 9000 Gent
Wanneer: woensdag 21 december om 20 uur
Inschrijven: gratis maar verplicht via deze link:
https://www.arteveldehogeschool.be/inschrijfmodule/index.aspx?id=aWkLZcrzWQIIPQQbnPCtRA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.