Video over het IKEA-effect

Vond deze video van Dan Ariely via Larry Ferlazzo en het is zelden dat ik hier een uitstapje maak naar mijn andere passie, maar moest onmiddellijk aan oude Fender gitaren (en de huidige dure Fender Custom gitaren) denken waar ook van geweten was wie ze bouwde. Bij sommige – terug dure – automerken staat ook een handtekening van de motorbouwer op het motorblok.

En in onderwijs? Wel we zetten misschien wel een handtekening soms op een rapport, maar hoe fijn vinden we het niet om ooit terug te horen dat we impact hebben gehad. Verder heb ik persoonlijk een bloedhekel aan winkelen in Ikea, maar dat is een ander verhaal.

Een gedachte over “Video over het IKEA-effect

  1. Pingback: 8 minuten over motivatie op de werkvloer met Dan Ariely | X, Y of Einstein?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s