Update: nieuw goed doel: Bednet!

Gisteren was er een zeer geslaagde editie van ResearchED in Amsterdam en zoals aangekondigd, verkocht ik ook daar boeken voor het goede doel. En dat heb ik geweten. Alles wat ik meehad, werd verkocht en dat heeft gevolgen.

Ik zit namelijk hierdoor voor de eerste keer aan 250 euro voor een goed doel, een bedrag dat deze week gestort wordt voor Mobile School. En dit betekent dus ook dat er zelfs al een deel van een volgende 250 euro bij elkaar gesprokkeld werd voor een nieuw goed doel, en dat is… Bednet!

Wat is Bednet?

Bednet zorgt ervoor dat kinderen en jongeren die tijdelijk niet naar school kunnen, de les in hun klas live kunnen volgen, van thuis uit. Leerlingen die langdurig of regelmatig afwezig zijn door ziekte, operatie, ongeval of zwangerschap, zijn zo mee met de les en blijven in contact met hun vrienden. Bednet is gratis voor gezin en school.

Check ook deze getuigenis:

Wat betekent de steun concreet?

Gemiddeld volgen de kinderen zeven tot acht maanden les via Bednet. Bijna een heel schooljaar dus. Bednet levert alles gratis thuis en op school: alle apparatuur, de – dure – software, de persoonlijke begeleiding van kinderen, ouders en school. Gemiddeld kost de apparatuur 2.500 euro per kind. De helft van dat geld moet uit giften komen. Help je graag mee om langdurig zieke kinderen weer naar de klas te brengen?

  • Voor 26 euro geef je een langdurig ziek kind een dag in de klas cadeau. Voor 52 euro twee dagen. Alle beetjes helpen om ze een heel schooljaar cadeau te geven
  • Bovendien haal je zieke kinderen uit hun isolement en geef je hun leefwereld terug.

Een gedachte over “Update: nieuw goed doel: Bednet!

  1. Pingback: Nieuwe maand, nieuw goed doel! | X, Y of Einstein?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.