Nieuw goed doel voor boekenactie

We zijn 3 maanden ver, en het is tijd voor een vierde goede doel in het kader van mijn boekenactie. Ik stortte namelijk net 250 euro voor het kinderkankerfonds en zit al 7 boeken ver voor een nieuw goed doel! Voor het nieuwe goede doel wijk ik wel af van mijn lijstje dat ik eerder al opstelde onder druk van de actualiteit. Het nieuwe goede doel is namelijk Hongersnood 12-12:

Vandaag lanceert het Consortium 12-12 een gezamenlijke oproep voor de slachtoffers van de hongersnood in Zuid-Soedan en eveneens voor Jemen, Somalië en Nigeria dreigt extreme honger. 20 miljoen mensen, van wie 1,4 miljoen kinderen, lijden aan ernstige ondervoeding en zijn in gevaar. Volgens de Verenigde Naties is dit de ergste humanitaire ramp sinds 1945.

Reeds aanwezig in deze landen doen de leden van het Consortium 12-12 al het mogelijke om bijstand te verlenen aan de getroffen bevolking: distributie van voedsel en drinkwater, medische zorg, verbetering van hygiëne, bescherming van kinderen en de meest kwetsbaren, versterking van agrarische capaciteiten…

De gewapende conflicten, klimaatcondities en extreme armoede liggen aan de basis van deze ongekende ramp. Momenteel is de hongersnood reeds uitgeroepen voor één regio in Zuid-Soedan, maar Jemen, Nigeria en Somalië riskeren hetzelfde lot . De gezamenlijke actie focust op deze 4 meest getroffen landen, maar indien de evolutie van de noden het rechtvaardigt, kan de actie zich verspreiden naar de buurlanden (Ethiopië, Oeganda, Kenia, Tsjaad en Niger) waar ook zeer alarmerende voedseltekorten zijn.

 

2 gedachten over “Nieuw goed doel voor boekenactie

  1. Beste Pedro De Bruyckere,

    Een welgemeende dank je wel dat je ondanks je lijstje, toch je zinnen op onze campagne hebt gezet! Jouw boekenactie wordt enorm gewaardeerd.

    Met vriendelijke groeten,

    Charlotte Desmet
    Uit naam van het Consortium 12-12

  2. Pingback: Nieuw goed doel voor de boekenactie: Awel | X, Y of Einstein?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.