De toekomst is aan de ruimte, de ruimte aan de jongeren

Nog een van de laatste studentenblogs van dit jaar!

POP-up

Door: Saar Brackx, Gladys De Mol, Mieke Wylin en Wim Willaerts

Het bevolkingsaantal stijgt met rasse schreden. Maar hoe snel precies? Volgens Meadows et al. bestond onze bevolking in 1650 uit 0,5 miljard mensen. Tegen 1900 was dit aantal tot 1,6 miljard gegroeid, een snellere toename zorgde in 1965 voor een totaal van 3,3 miljard. Er was niet alleen sprake van een snelle bevolkingsgroei, ook de verdubbelingstijd nam af. Een afnemend sterftecijfer dat hoger was dan het geboortecijfer, zorgde mee voor deze toename. Tegen 2000 telde onze bevolking 6 miljard mensen. Men denkt dat de wereldbevolking in de toekomst nog zal groeien.

Volgens een studie van de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek (Vito) in 2014 verdwijnt in Vlaanderen elke dag 6 hectare aan open ruimte. ‘Iedereen wil een nieuwe woning met ruime tuin’. We zullen dus de baksteen in onze maag drastisch moeten verkleinen.

Bovendien is het zo dat de…

View original post 1.486 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s