Meta-studie toont dat werken aan het sociaal-emotionele op school langdurig positief effect heeft

Via Larry Ferlazzo ontdekte ik deze nieuwe meta-analyse waaruit blijkt dat lesprogramma’s op school die leerlingen aanleren hoe ze hun emoties kunnen herkennen, hoe ze problemen onderling kunnen oplossen en hoe ze gezonde relaties kunnen aangaan, maanden en zelfs jaren later na de vorming nog steeds hun meerwaarde tonen.

En wat houdt die meerwaarde in, in vergelijking met leerlingen die dit niet volgden:

  • betere schoolresultaten
  • betere sociale vaardigheden
  • beter in het vermijden van negatief gedrag zoals druggebruik.

De meerwaarde van de meta-studie van Taylor en collega’s is dat ze ook keken naar bijvoorbeeld 8 studies die echt naar het effect jaren later keken. 

Abstract van het onderzoek:

This meta-analysis reviewed 82 school-based, universal social and emotional learning (SEL) interventions involving 97,406 kindergarten to high school students (Mage = 11.09 years; mean percent low socioeconomic status = 41.1; mean percent students of color = 45.9). Thirty-eight interventions took place outside the United States. Follow-up outcomes (collected 6 months to 18 years post-intervention) demonstrate SEL’s enhancement of positive youth development. Participants fared significantly better than controls in social-emotional skills, attitudes, and indicators of well-being. Benefits were similar regardless of students’ race, socioeconomic background, or school location. Post-intervention social-emotional skill development was the strongest predictor of well-being at follow-up. Infrequently assessed but notable outcomes (e.g., graduation and safe sexual behaviors) illustrate SEL’s improvement of critical aspects of students’ developmental trajectories

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s