Alle steun voor schooldirecteuren, zeker die van het basisonderwijs!

In Nederland heb je na POinactie ondertussen verschillende ‘inacties’, hier in Vlaanderen blijft het relatief stil in het onderwijs. Behalve bij een groep die nu echt luid aan de alarmbel trekt: de directies van het (katholiek) basisonderwijs. Vandaag staat in De Standaard hoe ze aan de alarmbel trekken en hun geduld met eigen koepel en de minister op is.

In De Morgen staan de trieste cijfers:

Van de 2.872 schooldirecteurs, stopten er vorig schooljaar 1.119. De voorbije jaren steeg dat percentage: in 2015-2016 ging het nog om 958 wissels, in 2014-2015 om 877. “313 van de 1.119 wissels gaan over directeurs die met pensioen gaan. Maar van de overige 806 wissels is bijna de helft (396) te wijten aan ziekte”, zegt sp.a-parlementslid Steve Vandenberghe, die de cijfers opvroeg.

Even voor alle duidelijkheid: ik zou nooit directeur kunnen zijn in het basisonderwijs (ook niet in het secundair onderwijs trouwens). Ik werk hard, maar zo hard als deze mensen moeten werken, met zoveel verantwoordelijkheid? Vergeet het.

Deze mensen verdienen alle steun en ondersteuning die ze nodig hebben. Leerkrachten kunnen maar het verschil maken als er een directie is die voor hen de mogelijkheden biedt om het verschil te maken. En dat is zeer moeilijk als een directeur of directrice vaak letterlijk alles moet doen. Hoog tijd voor #boinactie?

Een gedachte over “Alle steun voor schooldirecteuren, zeker die van het basisonderwijs!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.