Zomaar over onderzoek horen is niet genoeg voor betere leerresultaten.

Kreeg deze ochtend een tweet toegestuurd met een blogtip:

Dit rapport kwam de voorbije week uit en bekeek het leereffect bij leerlingen van verschillende interventies om onderwijswetenschap bij leerkrachten te brengen. Het effect bleek uit te blijven. Dit mag echter niet verbazen. Om gedrag en aanpak te veranderen is naar een conferentie gaan of een mail krijgen over wetenschap – of bijvoorbeeld deze blog of onderzoekonderwijs.net lezen niet genoeg. Als leren en gedrag veranderen bij kinderen moeilijk is, waarom zou het dan makkelijk zijn bij leerkrachten?

Wil dit zeggen dat bijvoorbeeld ResearchED, mailings en alle andere initiatieven moeten stoppen? Zeker niet, maar altijd in het besef dat het zeker niet genoeg is. Maar eerlijk? Dat wisten we al langer: professionalisering heeft maar potentieel als er echt intensief lang samen op weg gegaan wordt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.