Bye 2018 (met kleine verborgen oproep)

Dit wordt wellicht de laatste blogpost van 2018. Zeker de laatste 3 maanden zijn zo druk geweest dat ik de komende dagen veel met mijn gezin leuke dingen wil doen, gitaar wil spelen en wellicht wat Lego dozen bouwen die al een tijdje stof staan te verzamelen.

Ik wil even persoonlijk terugkijken op het voorbije jaar, in een van de eerste posts van 2019 zal ik dan vooruitkijken op het komende (onderwijs)jaar. Het is een jaar waarin ik zelf veel mocht bijleren. Het was het jaar waarin ons project in Leiden op volle stoom kwam (ben je toevallig een basisschool uit de Randstad met veel kinderen uit gezinnen met lage SES, contacteer me, we hebben misschien iets voor jullie zonder veel extra werk). Het was het jaar waarin Klaskit in het Engels verscheen en ik de wereld rondreisde om het boek te promoten in mijn kleine never ending book tour. Het boek bracht me onder andere in de UK, verschillende keren in de VS, Zuid-Afrika en Zweden. Enkel Canada ging niet door omwille van een sneeuwstorm. Samen met de collega’s van de Vlaams-Nederlandse taalraad werkten we een heel plan uit om het begrijpend lezen ingrijpend te verbeteren in beide regio’s. Daarover begin volgend jaar wellicht veel meer. Het zorgde allemaal voor de nodige drukte, omdat ook het nieuwe mytheboek afgewerkt moest worden, samen met Paul en Casper.

Het werd ook een jaar vol muziek. In april kwam de tweede plaat van Blue and Broke ‘Edward’ met zeer fijne recensies als reactie. Deze video namen we ook in april live op en nog steeds zeer trots op wat we hier deden:

Maar toen wist ik nog niet wat zou volgen… Eind juli verscheen in de dropbox-folder die ik deel met Augustijn een nummer in het West-Vlaams. En dan nog een, en al snel een derde. We hadden toen al een hele nieuwe Engelstalige Willemsson plaat klaar, maar het klonk zo fijn dat we beslisten een hele plaat op te nemen. In september kwam er een eerste single ‘In de Schouwte’ en deze werd al snel opgepikt door de radio’s en televisie.

De voorbije maanden stond het nummer meer dan 10 weken in de hitlijsten en hebben Augustijn en ik de plaat afgewerkt.

Het was allemaal zeer fijn, maar nu op naar… rust. Tot volgend jaar en bedankt aan iedereen die ik mocht ontmoeten onderweg, aan de vele mensen waarvan ik mocht bijleren, de vele mensen die me aan het denken én aan het lachen brachten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.