Welkom terug! Wat als de scholen heropenen?

Kleutergewijs

Het zijn bange en onzekere dagen. Voor leerkrachten en ouders, maar ook voor kleuters. Niemand, zélfs Marc Van Ranst, kan ons met zekerheid zeggen hoe de nabije toekomst eruit zal zien. Ook wij kunnen moeilijk zekerheid en voorspelbaarheid voorzien voor onze kinderen. We wachten voorzichtig op advies dat ons zal zeggen wanneer onze klaslokalen zich weer mogen vullen. Hoe dat eruit zal zien en hoe we onszelf en de kinderen kunnen blijven beschermen, kunnen experts op dit moment nog veel minder voorspellen.

We weten wél, zonder twijfel, dat de huidige crisis een impact heeft op een heleboel kinderen en hun leerkrachten. We kunnen de zorgen of eenzaamheid van onze kleuters niet wegnemen of veranderen. We kunnen de quarantaine niet wegwassen, geen tuinen aanbieden of ziektes genezen. Wat wij als leerkrachten wel kunnen is ruimte geven om met deze zorgen om te gaan en veerkracht op te bouwen. Want we weten…

View original post 1.640 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.