Onverwachte zaken die een positieve invloed kunnen hebben op leren: ontbijt, vaders die zich met opvoeding moeien en theater

We hebben het vaak over wat je kan doen als leerkracht of als leerling om tot betere leerprestaties te komen, en Hattie heeft een heel bestaan opgebouwd om dit in kaart te brengen. Maar soms bots je op zaken die een positief effect kunnen hebben waar je spontaan minder aan zou denken, zoals:

  • Ontbijt,
    Missing out on food has negative short-term and long-term consequences for children’s cognition and attainment, with the greatest impact on those who are most disadvantaged. Breakfast clubs can be difficult to implement, but help bring nutritious food to children so they start the school day ready to learn. Lees meer op BOLD. Check ook hier.
  • Vaders die zich bezighouden met opvoeding
    A parenting program in which fathers engage with their children through reading was found to boost the fathers’ parenting skills while also improving the child’s school readiness and behavior. Lees meer hier en hier.
  • Naar het theater gaan
    Jay P. Greene and colleagues found that giving students the opportunity to take part in a field trip to see a live theatre performance produced an increase in tolerance as well as a greater understanding of the plot and vocabulary of those plays. Check hier en hier.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.