In Nederland krijgen leraren alvast een jaar langer toegang tot wetenschappelijke artikelen

Het is iets waar ik nog voor pleitte vorige week in de Commissie voor Onderwijs in het Vlaams parlement als sluitstuk van een degelijke professionalisering voor leraren: toegang tot wetenschappelijke artikelen. In Nederland loopt er al een jaar een proefproject waarbij leraren dergelijke toegang krijgen en er is net aangekondigd dat deze pilot alvast met een jaar verlengd wordt. Nog beter is helemaal vrije toegang voor iedereen…

Lees en kijk even mee:

Het afgelopen jaar hebben ruim 17.000 geïnteresseerden zich aangemeld voor de pilot ‘Gratis toegang tot wetenschappelijke publicaties’. In deze pilot kregen leraren en onderwijsprofessionals uit het primair, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs gratis toegang tot EBSCO Education Source, een database met wetenschappelijke onderwijsliteratuur. Vandaag, op de Dag van de Leraar, hebben de initiatiefnemers goed nieuws: de pilot wordt met een jaar verlengd.

Sinds oktober 2019 hebben onderwijsprofessionals gratis toegang tot EBSCO Education Source. Hiermee hopen de initiatiefnemers leraren en andere onderwijsprofessionals meer mogelijkheden te bieden om hun onderwijs ‘evidence informed’ te verrijken. Uit het gebruikersonderzoek van september 2020 blijkt dat ruim 80 procent van de respondenten graag ziet dat de pilot verlengd wordt. Bovendien blijkt de aanvankelijke duur van een jaar te kort om uitspraken te kunnen doen over de relevantie en behoefte. Dit heeft ertoe geleid dat de initiatiefnemers besloten hebben de pilot met een jaar te verlengen.

(bron NRO)

Enkele getuigenissen:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.