Het is vandaag de Internationale dag van de leraar, en we hebben een cadeautje voor de Vlaamse leraren, directies en onderwijsondersteuners! #TTVL

Mensen die mijn accounts op sociale media al een tijdje volgen, merkten al dat ik aan iets aan het meewerken was dat op 5/10/20 zou gelanceerd worden.

En dat grote, geheimzinnige project is… Teacher Tapp Vlaanderen!

Deze app bestaat al drie jaar in de UK, sinds kort ook in Nederland en Ghana en nu lanceren we met de Arteveldehogeschool deze app ook in en voor het Vlaamse onderwijs!

Maar wat doet de app?

Wat leeft er op scholen? Wat denken leraren, directies of ondersteunend personeel? Het blijkt in Vlaanderen vaak een zwarte doos waar iedereen wel iets over wil zeggen, maar het blijft gokken. Daar wil Teacher Tapp Vlaanderen verandering in brengen door dagelijks te bevragen wat het onderwijspersoneel denkt. 

Via de Teacher Tapp app krijgt iedereen die in het leerplichtonderwijs werkt elke dag de kans drie meerkeuzevragen te beantwoorden die aansluiten bij de dagelijkse praktijk of de actualiteit.  

Ze doen dit niet zomaar. In ruil krijgen alle deelnemers: 

  • een stem over onderwijs; 
  • dagelijks een eerste blik op de resultaten; 
  • elke dag een concrete lees-, leer- en/of kijktip waarmee ze hun dagelijkse praktijk kunnen verbeteren of verdiepen; 
    (en er wordt gewerkt aan meer). 

De app is natuurlijk gratis en kan je hier downloaden:

Hoe meer mensen de app gebruiken, hoe meer representatief de resultaten worden en hoe meer mensen dagelijks onderwijstips krijgen.

Oja, je kan ook zelf vragen suggereren. Meer uitleg vind je hier
!

3 gedachten over “Het is vandaag de Internationale dag van de leraar, en we hebben een cadeautje voor de Vlaamse leraren, directies en onderwijsondersteuners! #TTVL

  1. Dag Pedro
    Heb zonet de nieuwe app op mijn school als wereldnieuws verkondigd. Mocht dat het deelnemersaantal fors doen toenemen, hoor ik het graag. Meestal zijn mijn collega’s nogal mondig 🙂

  2. Pingback: Na een eerste schoolweek voor TeacherTapp Vlaanderen: een kleine terugblik en enkele prangende vragen beantwoord! | X, Y of Einstein?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.