Wat is het effect van onderwijstechnologie in wiskundeonderwijs?

Leren.Hoe?Zo!

Via de nieuwsbrief “Best Evidence in Brief” las ik een recente meta-analyse waarin het effect van onderwijstechnologie binnen wiskundeonderwijs werd onderzocht. Volgens de onderzoekers is er voorlopig weinig tot geen bewijs om te claimen dat de technologie de leerprestaties bevordert.

A recent publication in Educational Research Review systematically investigated the effect of education technology (ed tech) on mathematics achievement and orientation. The authors from six universities found that there is insufficient evidence to makes claims about technology’s general effectiveness in supporting math achievement and orientation outcomes. Unlike most other research, the authors went beyond academic outcomes by including orientation towards mathematics and technology as another important measurement. Coined by Schoenfeld in 2011, student orientation refers to students’ beliefs, attitudes, and preferences. Orientation is found to influence student learning through engagement, motivation, and confidence. In total, 123 effect sizes from previous studies were synthesized. Meta-analysis results showed that ed…

View original post 140 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.