Hoe het begon… (over waarom ik leerde gitaar spelen en hoe dit haaks lijkt op wat ik vaak zeg over leren)

Heb verschillende ideetjes voor posts over muziek en leren. Maar omdat ze iets anders zijn dan mijn reguliere berichten, weet ik niet goed op welke blog ik ze best plaats. Ik herblog deze even hier om jullie er van op de hoogte te brengen, maar voorlopig plaats ik ze op mijn andere meer muzikale blog.

Pedro De Bruyckere

De komende tijden ga ik hier wat losse gedachten over muziek, leren en toch ook wel over mezelf noteren. Laat gerust weten of je dit interessant vindt.

Het was nooit mijn ambitie om gitarist te worden. Begrijp me niet verkeerd, toen ik in het tweede leerjaar meester Frank gitaar zag spelen, wou ik een gitaar. De gitaar die ik dat schooljaar kreeg nadat mijn vader overleed van geld dat hij bij elkaar had gespaard, is nog steeds een van mijn meest dierbare bezittingen. Maar het duurde nog tot mijn zeventiende voor ik effectief leerde spelen. En dan was het uit noodzaak, ik wou de liedjes uit mijn hoofd kunnen doorgeven aan anderen.

Want zolang ik me kan herinneren, bedenk ik liedjes. Nog voor ik ze letterlijk kon opschrijven, spookten ze door mijn hoofd. Mijn leeftijdsgenoten uit Adegem kregen zo ‘Oh zon, kom terug’ veelvuldig te horen, mijn oudste bewuste herinnering…

View original post 265 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.