Een kleine blik achter de Waddist: waarom niet elke jongere dezelfde vraag krijgt ook al lijken ze wel heel erg op elkaar.

De Waddist-app is er nu iets meer dan een maand en een groot succes. De eerste drie weken kregen we al meer dan 1000 vraagsuggesties van jongeren binnen en dagelijks doen meer dan 2400 jongeren mee.

Vanaf dag 1 beseften het team van De Ambrassade en de Arteveldehogeschool dat we een enorme verantwoordelijkheid hadden met deze app. Niet enkel qua betrouwbaarheid en validiteit, maar zeker ook naar de jongeren toe. Het is bijvoorbeeld geen toeval dat op de homepage in de app de link naar hulpbronnen zoals Awel duidelijk aanwezig is. De voorbije dagen kreeg de app een update omdat we merkten dat nog niet elke jongere die de app gebruikt, deze weg vond.

Maar er is meer. We beseften ook vanaf dag 1 dat de antwoorden van een vraag ook een invloed kunnen hebben op de jongeren. Bijvoorbeeld je stelt de vraag of je al seks hebt gehad of je vraagt of de jongere al gerookt heeft.  Als je dit vraagt aan de hele groep die gaat van 12 tot 30, dan zal het gemiddelde wellicht hoger zijn, en zou bijvoorbeeld een 12-jarige het idee krijgen dat hij of zij moet roken of dringend aan seks moet beginnen. Daarom wordt een dergelijke vraag meerdere keren gesteld, maar telkens aan een andere leeftijdsgroep en krijgen de jongeren enkel de resultaten te zien van hun leeftijdsgroep.

Het klinkt misschien als een detail, maar dat is het voor alle duidelijkheid allesbehalve.

Oja, iets anders dat we doen: je kan als leraar, opvoeder, jeugdwerker, ouder, ook meedoen met Waddist. Hebben jullie dan geen invloed op de data? Zolang je eerlijk je geboortejaar opgeeft, word je automatisch niet meegeteld. En ja, we monitoren dagelijks hoe logisch de ingevulde geboortejaren zijn.

De app kan gedownload worden via: http://onelink.to/rt6hk8

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.