Hoe bereik je jonge werknemers? R.E.S.P.E.C.T.!

Het is een beeld op zich geworden. Zondag zag ik samen met mijn jongste Free Guy (prima film, trouwens) en je zag hoe men de werkplek hip had gemaakt voor de game-ontwikkelaars. Bedrijven als Google en co maakten er bijna een sport van om van hun kantoren spectaculaire plaatsen te maken, met op zijn minst een tennistafel. Het idee is dat je zo die moeilijk bereikbare jonge werknemers aan je zou kunnen binnen.

Maar wetenschap kan echt een spelbederver zijn. We wisten al eerder dat jonge mensen verdomd veel lijken op euh, gewone mensen. Uit een nieuw onderzoek van Danielle LaGree en collega’s bij 1036 werknemers tussen 21 en 34 blijkt dat er een ding veel belangrijker is om hen te laten overleven op de werkvloer. Otis Redding schreef het, Aretha Franklin zong het: respect.

Het is iets complexer. Volg even mee:

  • Werknemers die zich gerespecteerd en gewaardeerd voelden door zowel de collega’s als hun leidinggevenden, vertoonden veel wat de onderzoekers als “occupational resilience” omschreven.
  • “occupational resilience” is de mate waarin men meer kan omgaan met uitdagingen op de werkvloer.
  • Meer van dergelijke weerbaarheid was duidelijk gelinkt met respondenten die aangaven dat ze van plan waren bij hun werkgever te blijven.

Dit wil niet zeggen dat de rest – glijbanen, tennistafels, croissants – ook niet kan helpen om jongeren aan je te binden als werkgever, maar misschien is het wel handig met dit te beginnen.

Abstract van het onderzoek:

Today’s business leaders face an unprecedented challenge of engaging and retaining young workers. We examined two facets of workplace respect to determine how leaders might combat this issue. A model was tested to examine the relationship of respectful engagement, autonomous respect, and occupational resilience on job outcomes. A survey of 1,036 U.S. young workers aged 21 to 34, employed full-time, revealed that autonomous respect was a stronger predictor of occupational resilience than respectful engagement. Additionally, there was a significant positive relationship between occupational resilience and job satisfaction, employee loyalty, and job engagement. Finally, the relationship of both respectful engagement and autonomous respect on job outcomes was positively mediated by occupational resilience, further substantiating the positive benefits of respectful communication on employees’ wellbeing and, ultimately, positive long-term business benefits.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.