Hoe differentiëren en ongelijkheid toch niet vergroten? Nieuwe leidraden en samenvattend infografieken helpen!

Er is een nieuwe leidraad rond differentiëren waarbij gelijke kansen centraal staat. Dat is niet zo voor de hand liggend, omdat verschillende vormen van differentiëren ook net de ongelijkheid net kunnen vergroten:

De leidraad ‘Differentiatie als sleutel voor gelijke kansen’ is gemaakt voor leerkrachten, schoolleiders, intern begeleiders en andere onderwijsprofessionals die hun onderwijs willen onderbouwen met kennis uit onderzoek. De informatie is bedoeld om antwoord te geven op de vraag: Hoe kun je als leerkracht ervoor zorgen dat alle leerlingen de gestelde doelen halen?

Je kan de leidraad hier gratis downloaden, maar er is ook deze samenvattende infografiek. Zelf miste ik eerst nog hoge verwachtingen hebben voor alle leerlingen, maar dat valt onder een positief klimaat, en daar hoort een tweede, aparte leidraad bij. Ook daar is een samenvattende poster van gemaakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.