Sire, er zijn geen (kleuter)juffen/meesters meer!

Kleutergewijs

Eind deze zomervakantie was er de alarmerende oproep van Lieven Boeve over het lerarentekort : Het is nijpender dan ooit!  Daarbij komt de trend dat inschrijvingscijfers in de lerarenopleiding basisonderwijs structureel (te) laag blijven. Wat is er aan de hand en kunnen we het tij keren?

Imago-probleem bij jongeren en zij-instromers?

Blijkbaar spreekt het weinig 18-jarigen aan om leerkracht te worden.  Leerkrachten zijn toch vooral stom, niet hip, saai, ouderwets, … Vinden ze het schoolsfeertje stinken en willen ze niets meer met die verdomde schooltijd te maken hebben? 

Lerarenopleidingen doen al meer dan 15 jaar structureel pogingen om zij-instromers aan te trekken : werkstudenten, studenten die afstandsonderwijs volgen, studeren via de VDAB ondersteund door een uitkering, zelfs studenten zonder een diploma secundair onderwijs, … Er wordt aan élke mouw getrokken door élke hogeschool in Vlaanderen. Dertigers, veertigers, vijftigers … ze zijn er, ze komen. Maar het zijn er té weinig…

View original post 473 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.