Een videofilmpje over het belang van begrijpend-leesonderwijs

DUURZAAM ONDERWIJS

Werken aan de leesmotivatie en de begrijpend-leesvaardigheid van alle leerlingen zou een absolute prioriteit moeten voor elke basisschool (en als u het mij vraagt, ook voor elke secundaire school). Dat gezegd zijnde, volgt de rest van dit blogbericht in gesproken vorm. Op vraag van het departement onderwijs vertelden Emmelien Merchie (Universiteit Gent) en ikzelf in een videofilmpje waarom steengoed begrijpend-leesonderwijs zo belangrijk is en vatten we evidence-informed inzichten in krachtige leesdidactiek samen in 5 minuten.

View original post

Een gedachte over “Een videofilmpje over het belang van begrijpend-leesonderwijs

  1. Inhoudelijk waardevol filmpje (maar toch met info die al zolang bestaat als het leesniveau blijkt te dalen. (Wellicht verliest men wat uit het oog dat begrijpend lezen veel te maken heeft met intelligentie [en niet het minst van de begeleidende leraar!] en dat dus niet té veel heil mag worden verwacht van de voorgestelde sleutels: ‘A fool with a tool is still a fool.)
    Let op: naast ‘leesstrategieën’ lees ik ook ‘leesstrategieëen’ [sic] in het filmpje.
    Jammer ook dat de uitspraak van mevr. E. Merchie niet beantwoordt aan de eisen w.b. de [ɛ] en de tweeklanken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.