Nog meer onder de indruk van Nathalie Merchant! 3 maal raden wat ze vandaag doet ipv touren… #onderwijs

Ik wist niet goed op welke blog ik dit moest plaatsen, omdat het ogenschijnlijk meer met muziek te maken heeft. Al jaar en dag ben ik behoorlijke liefhebber van de muziek van Nathalie Merchant. Ze zong ooit bij 10000 Maniacs, ging dan solo. Ik herinner me een optreden van haar als voorprogramma van Sting, en ik ging na het voorprogramma naar huis omdat ik het zo perfect vond, dat ik even geen andere muziek meer wou horen.

Nu vond ik via Kottke een verhaal over haar dat ik nog niet wist. Het komt uit een boek dat binnenkort verschijnt over het leven na de bekendheid, Exit Stage Left: The Curious Afterlife of Pop Stars. Lees hier haar verhaal:

When 10,000 Maniacs’ Natalie Merchant grew tired of being a marketable commodity, she quit for the quieter life of a solo artist, and was then duly horrified when her debut album, 1995’s Tigerlily, sold 5m copies, because “then came the treadmill again”. The next time she tried to retire, she did so more forcefully, and now teaches arts and crafts to underprivileged children in New York state. “I look at people like Bob Dylan and Paul McCartney,” she says, referring to the way both legends continue to tour, “and I think to myself: ‘If I were you, I’d just go home and enjoy my garden.’ It’s a question of temperament, clearly.”

En dan ga je naar de website van de zangeres, zijn er inderdaad geen upcoming tour dates, maar wel dit bericht over National Teacher Appreciation Day, met deze video:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.