De attitudes van leerlingen post-covid (Buiten de Krijtlijnen)

We praten vandaag over attitudes. Want vele leerkrachten merken een verschil in de attitudes van leerlingen sinds corona. Een aantal maanden afstandsonderwijs, mondmaskers, codes van rood naar groen hebben toch een stevige impact gehad op de attitudes en het gedrag van onze leerlingen. We praten hierover met verschillende mensen.

Martin Valcke is professor pedagogie aan de universiteit van Gent, schreef reeds verschillende boeken over klasmanagement en is tevens bestuurder bij vzw SODA+, een organisatie die met het soda-attest inzet op het belonen van de attitudes van de leerlingen.

Yannick Kraus en Jonathan Setjodi  zijn leerlingbegeleiders op de Don Bosco school in Hoboken. Zij proberen in hun school sterk in te zetten op opvoeding, samenhorigheid, maar wel gekoppeld aan de nodige discipline. Yannick en Jonathan proberen de leerlingen te begeleiden en te coachen. Zij vertellen in deze aflevering de verhalen vanuit de praktijk.

Deze podcast werd gemaakt in samenwerking met vzw SODA+. SODA+ wil leerlingen motiveren om uit te blinken in stiptheid, orde, zelfdiscipline én in professionele attitudes. Als leerlingen het soda-attest halen maken ze meer kans op weekendwerk, vakantiejobs en stageplaatsen. Wil je graag samenwerken of meer weten over deze organisatie, surf dan naar www.sodaplus.be!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.