Alle lichamen zijn mooi en uniek, dat is ook de boodschap die Disney met de nieuwe kortfilm Reflect wil meegeven

In oktober lanceerde Disney de film Reflect binnen een nieuwe reeks experimentele kortfilms, waarin gevoelens van lichaamsontevredenheid bij het hoofdpersonage centraal staan. De film vertelt het verhaal van de jonge ballerina Bianca, die overspoeld wordt door twijfels en onzekerheden wanneer ze tijdens de balletlessen naar haar spiegelbeeld kijkt en opmerkt dat haar lichaam er niet hetzelfde uitziet als haar mede-dansers. Je ziet hoe Bianca tijdens het dansen steeds meer worstelt met haar reflecties in de spiegel, terwijl de negatieve gevoelens en gedachten over haar eigen lichaamsbeeld groeien. Deze interne strijd bereikt een hoogtepunt wanneer plots de spiegel breekt, hetgeen tegelijk een metafoor is voor haar gebroken zelfbeeld. In de zoektocht naar een manier om haar zelfbeeld te herstellen, lukt het Bianca beetje bij beetje om haar lichaam minder te beoordelen en lijkt ze stilaan haar lichaam meer te kunnen accepteren zoals het is. Ze aanvaardt dat niet alle lichamen hetzelfde…

View original post 655 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.