Samen tegen pesten: wat scholen kunnen doen om pesten tegen te gaan

Het is zover, de 18e Vlaamse Week tegen Pesten is gestart. Dankzij deze actie van het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten komt pesten deze week extra onder de aandacht. De vele gevallen van pesten op school en de negatieve gevolgen die ermee gepaard gaan tonen het blijvend belang van dergelijke acties om pesten tegen te gaan. Deze blog biedt wetenschappelijk onderbouwde inspiratie voor scholen die maatregelen willen nemen om pesten te voorkomen of verminderen.

Eén op de zes Vlaamse leerlingen geeft aan het slachtoffer te zijn van pesterijen1. Talrijke studies hebben aangetoond dat zij een hoger risico lopen op bijvoorbeeld depressieve en angstige gevoelens, een lager zelfbeeld, lichamelijke klachten en minder goede schoolprestaties. Deze negatieve gevolgen uiten zich niet alleen op korte termijn, maar kunnen ook op lange termijn aanwezig zijn, zelfs lang nadat het pesten gestopt is2.

Daarom moeten we met zijn allen…

View original post 1.149 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.