Smartphones in de klas, een heleboel onderzoek

De discussie is in Nederland aan het woeden, en ook hier beginnen meer en meer stemmen op te gaan om de telefoon op school te verbieden. Op mijn Engelstalige blog, vind je een een pak onderzoek over dit thema. Even een bloemlezing;

The existing literature on the impact of technology in the classroom implies that the unstructured presence of technology has ambiguous impacts on student achievement. We add to this by illustrating that a highly multipurpose technology, such as mobile phones, can have a negative impact on productivity through distraction. Schools that restrict access to mobile phones subsequently experience an improvement in test scores. However, these findings do not discount the possibility that mobile phones could be a useful learning tool if their use is properly structured.

De vraag is wel in welke mate een verbod te rijmen is met de vrijheid van onderwijs en de vrijheid van een pedagogische visie die een school zelf mag of kan bepalen…

3 gedachten over “Smartphones in de klas, een heleboel onderzoek

  1. Pingback: Smartphones in de klas, een heleboel onderzoek - kirschner-ED

  2. Onduidelijke vraag (“De vraag is wel in welke mate een verbod te rijmen is met de vrijheid van onderwijs en de vrijheid van een pedagogische visie die een school zelf mag of kan bepalen…”). Bedoelt u een veralgemeend verbod via een decreet?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.