Vlaanderen geeft elk kind een Porsche cadeau

718 Spyder - 718 Overzicht - Modellen - Dr. Ing. h.c. F. Porsche AGGisteren was ik te gast bij het programma Spits van Radio 2 om het te hebben over de Vlaamse begroting (hier weet ik niet veel over) en onderwijs (oef, daar weet ik wel wat over). Onderwijs is de grootste hap uit het Vlaamse budget. Maar hoe maak je dat concreet.

Wel, ooit hoorde ik iemand zeggen – ik weet echt niet meer wie, sorry – dat elk kind een mooie auto cadeau krijgt van de Vlaamse overheid. En ik heb het nagekeken, het klopt. Volg even mee:

Per leerling in het gewoon basisonderwijs werd in 2022 jaarlijks gemiddeld ongeveer6.550 euro uitgegeven, per leerling in het gewoon secundair onderwijs ruim 10.000 euro. In het buitengewoon basisonderwijs ging het jaarlijks om bijna 18.200 euro. In het buitengewoon secundair onderwijs werd per leerling 23.550 euro uitgegeven.
Per cursist in het deeltijds kunstonderwijs werd in 2022 jaarlijks gemiddeld 1.550 euro voorzien. (bron)

Dit betekent dat als je 9 jaar basisonderwijs en 6 jaar secundair onderwijs volgt, de Vlaamse overheid al gemiddeld 118.950 euro in jou investeerde. De Porsche 718 Spyder kan je kopen vanaf 105.463,00 EUR incl.  BTW.  Doe er nog hoger onderwijs bij en je krijgt al een heel mooi model!
Nu kun je ook begrijpen waarom zittenblijven een behoorlijk dure maatregel kan zijn en versnellen net een besparingsmaatregel. Beeld je eens in dat het geld dat kan bespaard worden door versnellen bij de scholen zou mogen blijven en dat dan dat geld kan gebruikt worden voor extra ondersteuning van de kinderen die dreigen een jaar opnieuw te doen zodat dit niet kan. Het zou én een slok op de borrel kunnen schelen én tot minder frustratie leiden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.