Google TV, een eenvoudig idee simpel uitgelegd

Het zat er al een tijdje aan te komen, het samengaan van tv en internet en er zijn al wel wat ideetjes gelanceerd. Nu komt er Google TV en eerlijk het heeft een hoog ei van Colombus gehalte.

4 gedachten over “Google TV, een eenvoudig idee simpel uitgelegd

 1. Behalve de schermresolutie is er een fundamenteler voordeel van TV op het Internet, namelijk, de wetenschap dat je gisteravond naar hetzelfde hebt gekeken (het Woestijnvisgevoel) of dat je naar iets aan het kijken bent terwijl het gebeurt (die wedstrijd van de Rode Duivels voelt ’s anderendaags maar aan als kouwe pap). Dergelijk “virtueel” – want niet fysiek – gemeenschapsgevoel lijkt mij moeilijk te emuleren via het concept Google TV. Simpel gesteld: de toegang tot een enorme keuze van het individu staat loodrecht op het gemeenschapsgevoel. Eerder dan de hoge schermresolutie ligt daar de unique selling proposition van broadcasting media.

  • Ik weet het niet, als je ziet dat jongeren 1 op 3 programma’s al uitgesteld bekijken?
   Voor sport klopt dit, voor series is er al lang de dvd-boxen, digicorders en co.

 2. Voor series wel, voor typische gemeenschapsprogramma’s met een quizz-element à la De Mol of infotainment als De Laatste Show of Man Bijt Hond, dat inspeelt op de actualiteit, niet.

  Maar fundamenteler: ga jij er van uit dat jongeren zich blijven gedragen zoals wanneer ze jong zijn? Wie is het meest representatief voor 40-jarigen over 20 jaar? De 20-jarigen van nu of de 40-jarigen van nu?

  Toen ik 20 was vond ik andere dingen belangrijk dan nu. Ik was minder stabiel, minder gericht op langdurige contacten, minder bang kwijt te raken wat ik heb.

  Je verandert naarmate je ouder wordt. Anderzijds verandert ook het gedrag van een x-jarige over de decennia heen. Gedrag extrapoleren is heikel.

  • Wel, als we naar het fenomeen van de kidults kijken, lijken sommige x- ers zich meer als jongere te gedragen dan jongeren zelf. Mensen veranderen zeer zeker doorheen verschillende fases, maar sommige evoluties lijken dieper te etsen.

   Verstuurd vanaf mijn iPhone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.