Iets om in de gaten te houden: IJsselgroep lanceert unieke film rond onderwijs en technologietrends

Persbericht:

“Op dinsdag 25 januari lanceert IJsselgroep de primeur van de film ISE2020 op de Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT). ISE2020 is op het gebied van crossmediadidactiek een lectoraatsproject van Iselinge Hogeschool, onderdeel van IJsselgroep. Voor dit project is een unieke film en game ontwikkelt waarin ISE de hoofdrol speelt. De naam ISE is afgeleid van Iselinge Hogeschool, maar betekent ook Interactive School Environment.

Vijf trends

ISE is een virtuele docente en gaat op zoek naar de vijf trends in het nieuwe onderwijs zoals film en video (beweging), mobiele applicaties (vrijheid), serious gaming (spelplezier), sociale netwerken (contact) en storytelling (telling). In een dialoog met haar geweten, onderneemt ISE een zoektocht in haar verleden. Als student slaat ze een brug tussen haar huidige rol als leerkracht en haar nieuwe situatie straks in 2020. Wie is ze nu eigenlijk?

Ontdek en vernieuw

De film biedt een sprookjesachtig beeld, vol metaforen en koppelt op onorthodoxe wijze informatie aan storytelling. De zoektocht van ISE eindigt bij het inzicht in convergentie (samenkomen van de vijf trends) en haar eigen verbindende rol. Daarnaast biedt de game ISE2020 aan studenten en leerkrachten in het basisonderwijs de mogelijkheid om op vernieuwende wijze de vijf trends zelf te ontdekken en te vertalen naar innovatief en origineel onderwijs. ISE2020 geeft hiermee een vernieuwende impuls aan het onderwijs.”

Als het even goed wordt als de (zeer filmische) trailer, dan belooft dit veel goeds. Check de site op www.ise2020.eu

2 gedachten over “Iets om in de gaten te houden: IJsselgroep lanceert unieke film rond onderwijs en technologietrends

  • Dag Bart,

   ik beantwoord je vraag graag, maar verplaats hem straks naar de vragen. Het antwoord is dubbel:
   deels bestaat al zoiets, alle doorlichtingsverslagen staan op doorlichtingsverslagen.be, anderzijds is het een van de grotere taboes in het onderwijs. Het flirt met het concept van ranking en toen bijvoorbeeld Testaankoop in 2000 hier een poging toe ondernam, was eerlijk gezegd het ‘kot te klein’ (check hier)
   Schoolzoeker.be werd ooit ook aangekondigd als een dergelijk initiatief, op basis van oa een schoolrapport van De Standaard, maar ook dat kreeg heel veel kritiek.

   bye,
   Pedro

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.