Dit probleem moet Silicon Valley dringend oplossen: zelfmoord onder jongeren

Silicon Valley is  zowat het Mekka van iedereen die spreekt over innovatie en disruptie maar alles heeft een prijs. Via verschillende artikels in onder andere The Atlantic leren we dat het gemiddeld aantal zelfmoorden onder jongeren in deze streek van Californië 4 tot 5 keer hoger ligt dan het nationale gemiddelde.

De journaliste van het artikel in The Atlantic kreeg veel kritiek omdat ze als buitenstaander naar dit probleem keek. Ze ziet zelf een vergelijking met wat je ook in The Sopranos kon zien, hoe de druk waar de volwassenen onder gebukt gaan gekopieerd wordt naar het leven van de jongeren.

Er komen reacties, raadgevingen, plannen, maar het waarom van het hoge cijfer lijkt nog steeds de centrale vraag. Deze longread ziet een link met de enorme druk op presteren en carrière maken die je al op de schoolbanken kan merken.

Het lijkt me een verhaal om verder op te volgen.

 

Een gedachte over “Dit probleem moet Silicon Valley dringend oplossen: zelfmoord onder jongeren

  1. Pingback: Lectuur op zaterdag: Nederlands niet het saaiste vak, Dweck en Valentijn, Davos en schermtijd,… | X, Y of Einstein?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s