Duidelijke grafiek: wat je studeert is wellicht de belangrijkste keuze in je leven

Vond dit bericht over deze studie en grafiek via een tweet van Dirk Van Damme, wat antwoorden Belgen als men hen vraagt wat de meest impactvolle keuze van hun leven was:

Onderwijs belangrijker dan huwelijk of kinderen krijgen? Opvallend.

En verder:

  • Jonge meisjes (<18j) achten de studiekeuze belangrijker dan jongens. Met respectievelijk 41% tegenover 34% bewijzen zij iets bewuster bezig te zijn met hun toekomst. (nvdr: ik zie een nieuw argument in de “vermeende jongensprobleem”-disccusie)
  • Mannen zijn net iets vaker bezig met werk-gerelateerde beslissingen, terwijl bij de vrouwen de relatie- en familiemomenten meer aandacht krijgen.
  • In de leeftijdscategorie van 18-25 zijn de mannen en vrouwen (23%) het erover eens: trouwen is het meest impactvolle moment.

Het is een commercieel onderzoek bij 1100 Belgen en het past een stuk in de beeldvoering van de organisatie die de opdracht voor het onderzoek gaf (Allianz) en er is behoorlijk weinig geweten over de methodologie. Verder is het in feite een perceptie-onderzoek: wat schatten de mensen zelf in. Of het effectief de keuzes zijn met de grootste impact is een ander onderzoek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s