Primeur, nieuw boek: Wat we kinderen echt kunnen leren. Over feiten en fictie in onderwijs.

Nee, ik heb geen nieuw boek geschreven. “Ik was 10 in 2015” is nog maar net uit en is druk bezig zijn weg te vinden naar de lezer en de opvolger van Jongens zijn slimmer dan meisjes komt er, maar pas in 2017. Daarover dus later meer (en zelfs zeer leuk nieuws op 19 maart a.s.). Maar vandaag op ResearchED Amsterdam kon ik wel een nieuw boek aankondigen voor iedereen die graag ons mytheboek las en voor iedereen die met onderwijs bezig is:

Wat we kinderen echt kunnen leren.

Over feiten en fictie in onderwijs.

De auteur? Daniel Willingham.

Het boek is een vertaling van het populaire boek van deze professor cognitieve psychologie “When can you trust the experts”.

Enkele reviews over de Engelstalige versie van het boek:

“Parents increasingly come face-to-face with important educational decisions that they feel ill prepared to make. Whether they are choosing among schools, math programs or early interventions for a learning disability, this book will help them figure out which options are backed by the best science. (Recommended)”—Scientific American

“By my bedtable is Dan Willingham’s new book, When Can You Trust the Experts?… This is help we all can use, from one of the most sensible guys around.”—John Merrow, The Huffington Post

“A brilliant new book… Willingham presents a ‘short cut’ to assessing the value of a given idea—a set of four steps that will be useful to anyone sizing up an unfamiliar concept.  I’ve read Willingham’s book and I recommend it highly!”—Annie Murphy Paul

Een ander boek van Willingham – Why don’t students like school – bracht me ooit samen met een boek van Lilienfeld op het spoor van mijn eerste onderwijsmythe, de fameuze leerstijlen. Dit boek wil ouders, leerkrachten en beleidsmakers wapenen tegen slechte ideeën in onderwijs en doet dit op een zeer toegankelijke manier met zeer veel voorbeelden.

Het boek verschijnt bij LannooCampus in mei!

2 gedachten over “Primeur, nieuw boek: Wat we kinderen echt kunnen leren. Over feiten en fictie in onderwijs.

  1. Pingback: Primeur, nieuw boek: Wat we kinderen echt kunne...

  2. Pingback: John Oliver geeft een straf lesje mediawijsheid en onderzoeksvaardigheden | X, Y of Einstein?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s