Toetsen op computer: wat meet je echt? Inhoud of technologie?

Momenteel woedt er een kleine discussie in de VS over het afnemen van toetsen en testen via computers. De basis voor deze discussie is dit artikel in Education Week (maar zie ook de Washington Post). De centrale vraag is, nu er steeds meer overgegaan wordt tot elektronisch toetsen, is er een verschil merkbaar in de resultaten in vergelijking met papier? Of kan het zijn dat de technische kennis van ICT een invloed heeft op de schoolresultaten als computers of tablets gebruikt worden voor toetsen?

De vraag stellen is in deze een stuk ze beantwoorden. EdWeek brengt 7 onderzoeken samen die aantonen dat er wel degelijk een effect kan spelen. In sommige onderzoeken is het effect aanwezig maar klein, maar zowat elk onderzoek ziet een effect.

Larry Ferlazzo gebruikt deze quote om de conclusie samen te vatten:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.