Wat zeggen toponderzoekers over kleuteronderwijs?

Kleutergewijs

Jaarlijks komen 50 internationale onderzoekers samen in Harvard om na te denken over kleuteronderwijs in de wereld. Een select clubje, dat echter wel moeite doet om bekend te maken waarmee ze bezig zijn.

Tot 2015 aandacht voor het gesprek tussen leerkracht en kleuters

Kleuters ontwikkelen zich beter wanneer de leerkrachten uitgebreide gesprekken met hen voeren bij het spel en tijdens andere activiteiten. Deze observatie kwam de laatste jaren uit verschillende studies naar voren. Verder kunnen leerkrachten hun interactiestijl met succes verbeteren door middel van zéér intensieve professionalisering, bijvoorbeeld door heel regelmatig korte videofragmenten van zichzelf in de klas te analyseren samen met een ervaren coach.

video-analyse Deze afbeelding demonstreert dat effectieve videofeedback een grote actieve inbreng van de leerkracht vraagt. Hier krijgt een kleuterleerkracht op haar computer persoonlijke feedback op basis van een videofragment uit de klas. De kleuterleerkracht wordt uitgenodigd om de fragmenten opnieuw te bekijken en een reflectievraag te beantwoorden. Wanneer de coach deze antwoorden ontvangen heeft…

View original post 860 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.