Voer voor discussie: een pleidooi tegen empathie

De drievuldigheid volgens Rogers is empathie, onvoorwaardelijke aanvaarding en echtheid. Na jaren werken rond authenticiteit kan ik het wel zingen. En hoe raar zou het klinken als ik als pedagoog zou pleiten om niet empathisch te zijn met je leerlingen.

Ben dat laatste niet van plan, maar ik stootte wel op deze korte video van Paul Bloom naar aanleiding van zijn nieuwe boek met duidelijke titel Against Empathy. Bloom pleit wel tegen empathie en naarmate je de video bekijkt, snap je ook waarom. De kans is groot dat je een paar keer knikt en de video is zeker voer voor discussie al was het maar in je eigen hoofd. Lijkt me ook een prima uitgangspunt voor een klasdebat.

Wil je al iets meer lezen, check hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.