Hoe blijven jongeren zichzelf in een prestatiemaatschappij?

Nog een van de studentenblogs!

POP-up

Door: Sandy Coppens, Marinela Demaj, Jolien Peeters, Elodie Ravaut, Nick Van Bouwel

In de prestatiegerichte maatschappij die vandaag de dag enorm op de schouders weegt van jongeren kan het voor hen ingewikkeld zijn om zichzelf te blijven. Met al de druk die ze voelen op school, werk en vrije tijd is de kans groot dat zichzelf blijven een uitdaging wordt. Hoe nemen jongeren de prestatiegerichte maatschappij op en wanneer zijn jongeren zichzelf?

Een prestatiemaatschappij

Uit zijn essay “De vermoeide samenleving” legt de Duits-Koreaanse filosoof Byung-Chul Han uit dat we voordat de prestatiemaatschappij opkwam, we leefden in een commandomaatschappij. Deze maatschappij lijkt simpeler dan dat we ze nu kennen. Mensen stonden op, gingen werken, luisterden naar de regeltjes van de grote baas en gingen dan terug naar huis om te eten en slapen. Werk was dus niet meer dan een inkomen. De prestatiemaatschappij zorgt ervoor dat we een grote werkdruk op onszelf leggen…

View original post 632 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s