Voor de Marshmallow test is het 1-0 voor Kameroen versus Duitsland

De Marshmallow test, een experiment uit de jaren zestig – bedacht door Walter Mischel -dat door de aandacht voor executieve functies vandaag terug zeer veel aandacht geniet. Voor wie de test nog niet kent, elke reden is goed om dit filmpje nog even te tonen:

Nu hebben onderzoekers een vergelijkende studie gedaan van hoe kinderen in Duitsland presteren op deze test versus kinderen uit landelijke streken in Kameroen. Wat blijkt? De kinderen uit Kameroen verslaan de Duitse kinderen ruimschoots.

De onderzoekers stellen dat misschien de traditionele, meer harde opvoeding van de kinderen in Kameroen helpt om zich beter te leren bedwingen. Het zou een element kunnen betekenen in hoe je executieve functies kan trainen.

Nu, spijtig genoeg is het niet zo eenvoudig om op basis van dit onderzoek deze verklaring te geven. Het onderzoek stelt het verschil vast, maar voor verklaringen kunnen de onderzoekers enkel maar gokken. Het kan bijvoorbeeld ook zijn dat de uitdaging van het niet moeten snoepen al anders ervaren wordt in de twee regio’s.

Abstract van het onderzoek:

The development of self-regulation has been studied primarily in Western middle-class contexts and has, therefore, neglected what is known about culturally varying self-concepts and socialization strategies. The research reported here compared the self-regulatory competencies of German middle-class (= 125) and rural Cameroonian Nso preschoolers (= 76) using the Marshmallow test (Mischel, 2014). Study 1 revealed that 4-year-old Nso children showed better delay-of-gratification performance than their German peers. Study 2 revealed that culture-specific maternal socialization goals and interaction behaviors were related to delay-of-gratification performance. Nso mothers’ focus on hierarchical relational socialization goals and responsive control seems to support children’s delay-of-gratification performance more than German middle-class mothers’ emphasis on psychological autonomous socialization goals and sensitive, child-centered parenting.

Een gedachte over “Voor de Marshmallow test is het 1-0 voor Kameroen versus Duitsland

  1. Pingback: De onderzoeker die ons de Marshmallow test gaf is overleden: Walter Mischel | X, Y of Einstein?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.