Het Eindtermen-verhaal: wie bepaalt?

Ik deed dit nog nooit, een eigen blogpost herbloggen, maar de actualiteit noopt me. Het huidige debat over de eindtermen tussen Koen Daniëls (N-VA) en Lieven Boeve mist voor het grotere publiek duidelijk wat achtergrond.

X, Y of Einstein?

Vandaag grote kop in De Tijd: Onderwijs voert ideologische strijd over toekomstige leerstof. Het bleek al uit de reacties van verschillende politici na de oproep van de Vlaamse Scholierenkoepel, er zit iets scheef. Het is niet enkel een politieke strijd tussen partijen, maar het leek toen ook al een strijd tussen koepel(s) en politiek.

Dit laatste wordt nu duidelijk in het artikel in de Tijd:

De partijen wijzen met een beschuldigende vinger naar de katholieke onderwijskoepel, die via CD&V zou weigeren om de nieuwe eindtermen letterlijk in de leerplannen op te nemen.

Laten we even teruggaan in de tijd (pun intended). Toen de eindtermen vorm moesten krijgen onder minister Luc Van den Bossche was er al een stille droom om deze eindtermen te gebruiken om scholen op af te rekenen. Er werd echter toegelaten als compromis dat de eindtermen in een leerplan moesten gegoten worden en dat scholen op dat…

View original post 596 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.