Vandaag starten we met een nieuw vak, check de inhoudstafel

Het lijkt misschien laat in het semester, maar vandaag starten we in onze opleiding met een nieuw vak: Onderwijs en Maatschappij. Het is een vak waarin we naar onderwijsbeleid en onderwijsorganisatie kijken. Ik beken: alhoewel ik het vak zeer graag geef, is het vaak niet direct het populairste vak van onze opleiding.

De voorbije zomer hebben mijn collega’s Lien Bolle, Liese Missine en ikzelf de cursus helemaal herschreven. Ik kan de cursus hier niet delen, maar wel de inhoudstafel. Waarom? Wel, je zal merken dat we ons behoorlijk geamuseerd hebben. Oja, ik had niet de finale versie van de cursus op mijn computer, dus er staan nog enkele tikfoutjes in de tekst. Ook belangrijk: heel eigen aan dit vak is dat de actualiteit de cursus bijna per definitie inhaalt. Daarom dat onze studenten ook vanaf het begin van het academiejaar een tweewekelijkse nieuwsbrief krijgen met onderwijsactualiteit.

 4 gedachten over “Vandaag starten we met een nieuw vak, check de inhoudstafel

      • Heb al vaak gemerkt dat veel van mijn collega-leraren door alle diensten en organen niet meer goed weten wie ‘over welke materie gaat’. Online delen zou zeker een meewaarde zijn, zo kunnen we mensen die informatie zoeken naar een betrouwbare bron verwijzen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.